מוסדות לימוד וישיבות תומכי תורה

לומדי תורה, הם גולת הכותרת של קרן רא"ם. זכות אחזקת התורה ולומדיה היא אחת מאבני השיתין של הקרן, והרבצת תורה היא חוד החנית של המפעלים. על מנת להגדיל תורה ולהאדירה, תומכת הקרן בהיקף רחב במוסדות תורה; תלמודי תורה, ישיבות תורניות, כוללי אברכים, שיעורי תורה וישיבות הסדר. תמיכה חוצת מגזרים סביב עמוד התורה המאחד את העם.

שנות תמכיה

ערים

לומדים

ישיבת הר המור

ישיבה גבוה, מספינות הדגל של ישיבות הקו. בישיבה כחמש מאות בחורים ואברכים. הישיבה ממוקמת בהר חומה. ראשי הישיבה הרב עמיאל שטרנברג והרב מרדכי שטרנברג.

ישיבת מיר

הוקמה בשנת תש"ד [1944] בשכונת בית ישראל בירושלים, ע"י הרב אליעזר יהודה פינקל זצ"ל. הישיבה הוקמה כהמשך לישיבת מיר שבעיר מיר שבבלארוס

ישיבת קול תורה

ישיבה גדולה, ישיבה קטנה וכולל אברכים, מהווים את מרכז התורה הליטאי 'קול תורה' בירושלים. בראשות ראש הישיבה הרב שלזינגר שליט"א.

ישיבת סלבודקה

נוסדה בבני ברק בעידוד החזון-איש, לאחר השואה כהמשך לישיבת סלבודקא בליטא. לימוד לפי סוגיות, דגש על לימוד הלכה. לישיבה גם כולל אברכים וישיבה לצעירים.

ישיבת אור ישראל

הישיבה הליטאית בפתח תקווה, על שם רבי ישראל מסלנט. הישיבה כוללת ישיבה לצעירים, ישיבה גדולה וכולל אברכים. ראש הישיבה הרב יגאל רוזן שליט"א.

בית הכנסת הגר"א

בית כנסת ותיק בשכונת שערי חסד בירושלים. נקרא על שם הגר"א מווילנה. הוקם בעשור השני של המאה ה-20 על ידי המקובל הירושלמי הרב אפרים שמואל לרנר-פפרמן זצ"ל

בית הכנסת בית רא"ם

בשנת תשס"ז [2007], שופץ ונחנך בית הכנסת בית רא"ם בשכונת בית וגן בירושלים

ישיבת מרכז הרב

הישיבה הדתית המרכזית, נוסדה על ידי הרב קוק זצ"ל. הישיבה בירושלים מונה חמש מאות תלמידים, מהם כשליש אברכים. ראש הישיבה הרב כהנא שפירא שליט"א.

ישיבת חברון

מהגדולות והבולטות בעולם הישיבות הליטאי. מייסודו של הסבא מסלבודקה. לאחר פרעות תרפ"ט עקרה הישיבה לירושלים. מונה למעלה מאלף תלמידים.

ישיבת עטרת ישראל

ישיבה גדולה, ישיבה קטנה וכולל אברכים, בשיטת סלבודקא. ראש הישיבה הרב ברוך מרדכי אזרחי שליט"א, יוזם מחנה "בני תורה" לנוער דתי לחיזוק לימוד התורה.

ישיבת ההסדר עכו

מסלול הסדר ולימודים תורניים, בגישת "גדול תלמוד המביא לידי מעשה". קריית הישיבה הוקמה במטרה לחזק את הקהילה והזהות היהודית בעכו.