בס"ד
לעילוי נשמת הרב עמרם שלמה שושן
ב'ירושלים של מרוקו' נולד הרב עמרם שלמה, ובהר המנוחות בירושלים עיר הקודש מנוחתו כבוד. הרב עמרם שלמה שושן, יהודי אציל נפש ומידות שזכה להעמיד דור ישרים מבורך. מצניע לכת היה, נוח לבריות ונוח למקום. אוהב את המקום ואוהב את הבריות. זכה רבי עמרם לכבד את ד' מאונו, וקולו הערב הנעים בשמשו כשליח ציבור וכבעל קורא. מה נאדרות היו תפילות הימים הנוראים במחיצתו, אשר בקעו מעומק לבו והרוו במעיין דמעותיו. עוד במקנס שבמרוקו, היה רבי עמרם פוסק ממלאכת החייטות בה הצטיין ביותר, ומקדיש את שעות אחר הצהריים ללימוד התורה בישיבת 'תפארת בחורים'. פעם אף זכה לתקן את מצנפת הרבנות של הצדיק הרב ברוך טולידנו, בתוכה גילה מזוזה גנוזה.
בשנת תשי"א זכה לעלות עם משפחתו לארץ ישראל, בה התיישבו תחילה במעברת 'גורן' ליד נהריה, ולאחר השתדלויות רבות התמקמו בכפר חב"ד. לרבי עמרם היה קשר של חיבה עם הרבי מחב"ד, ממנו קיבל מכתבים ולפניו אף זכה לשיר את הפיוט 'מפי קל' בהתוועדות בשמחת תורה. הרב עמרם שושן נלקח לבית עולמו לאחר שנזדכך בייסורים בימי מחלתו, והותיר אחריו את זוגתו מרת מסודי לבית טולידנו, בניו נכדיו וניניו, זרע ברך ד'.
את ספר התורה לעילוי נשמתו של הרב שושן, תרם הנגיד הרב מרדי אליהו (מוטי) זוננפלד, בהשתתפות בנו של המנוח הרב שמואל שושן. ספר תורה הוכנס ברוב פאר והדר ביום שושן פורים תשס"ז, לבית הכנסת 'בית מנחם' בכפר חב"ד. בתהלוכת ההכנסה השתתפו גדולי ישראל ונכבדי ציבור, בהם הרב הראשי לשעבר הגרי"מ לאו, רבה של מגדל העמק הגרי"ד גרוסמן, הגרמ"ש אשכנזי, ויו"ר 'עזרא ומרפא' הרב אלימלך פירר. לאחר ריקודי ההקפות, נערכה בסמוך סעודת המצוה, בה נשאו דברים הרבנים המשתתפים, ובני המשפחה. חתנו של המנוח הרב יעקב אדרעי מרבני אור יהודה, העלה קווים לדמותו המאירה של הרב עמרם שושן, תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.
